vadär.se

Sociala medier

Hem > Sociala medier

Sociala medier

Förmodligen använder du dig av ett eller flera sociala medier. Men vad exakt menas med sociala medier och vad betyder det att interagera online? Vi listar populära medier och ger tips på var du får hjälp med marknadsföring i sociala medier.

Vad är sociala medier?

Sociala medier är webbplatser och appar som låter människor kan interagera med varandra i mänskliga sociala nätverk. Till skillnad från traditionella medier bidrar användare med eget innehåll. Till sociala medier räknas sociala nätverkstjänster, internetforum, bloggar, vloggar, wikisidor, poddar och artikelkommentarer. Sociala medier kombinerar teknologi, social interaktion och användargenererat innehåll, och gör det möjligt att skapa, publicera och dela information i en virtuell gemenskap.

Vad betyder interagera online?

Social interaktion är samverkan, samspel eller ömsesidig påverkan mellan människor och grupper. Sociala medier låter människor interagera med varandra genom att skapa och publicera eget innehåll och att reagera eller kommentera på innehåll skapade av andra. Interaktion online har både för- och nackdelar, bland annat kan anonymiteten gynna blyga människor men risken för missförstånd är också större.

Populära sociala medier

Några populära sociala medier är:

  • LinkedIn – är ett socialt nätverk där man samlar sitt professionella nätverk och kan se och söka lediga jobb
  • Instagram – (en kombination av “instant” och “telegram”) är en mobilapplikation och socialt nätverk för fotodelning och ett socialt nätverk.
  • Facebookär ett nätverk där man kan skapa en personlig profil, lägga till vänner, skapa grupper och evenemang, och utbyta meddelanden.
  • Youtube – låter registrerade användare ladda upp videos gratis, och vem som helst kan titta på videos gratis.

Få hjälp med sociala medier

Sociala medier är en lättillgänglig kanal för marknadsföring. För att på bästa sätt dra uppmärksamhet till dina produkter eller tjänster kan det vara bra att anlita ett företag som är experter på marknadsföring i sociala medier. Några företag som kan hjälpa dig med dina sociala medier ser du i tabellen nedan.
Företag Om företaget  
MildEn digital byrå som bidrar med strategi, design, innehåll, utveckling och teknik.mild.se
OasEn reklambyrå, webbyrå och marknadsföringspartneroas.nu
GrowmeEtt IT-företag som hjälper företag att nå sin fulla potential online genom innovativa lösningar.growme.se
Get-foundKonsultföretag med lång erfarenhet inom digital marknadsföring.getfound.se