vadär.se

Coworking space

Hem > Coworking space

Vad är coworking?

En plats där människor från flera olika företag och branscher delar samma kontorsutrymme. Istället för att ha eget kontor eller arbeta hemifrån kan man hyra en plats i ett gemensamt utrymme. Det finns ofta olika lösningar att välja på som eget rum, eget skrivbord eller flexibla ytor. 

Fördelarna är många men att ha tillgång till en lounge, kunna boka mötesrum och att alla bekvämligheter finns på plats brukar vara det som uppskattas mest. Coworking är en väldigt kostnadseffektiv och flexibel lösning där du kan hyra platsen för en dag, en vecka, månad eller under en längre period, det är helt upp till dig! 

För vem passar ett coworking space?

Det är många som kan dra nytta av att hyra in sig på ett coworking space, tack vare flexibiliteten det erbjuder. Många har dessutom regelbundna event och mingel där du kan få nätverka och träffa andra inom samma eller liknande branscher, ett väldigt uppskattat sätt att knyta nya kontakter. 

Exempel på arbeten som passar flexibla kontorslösningar: 

  • Frilansare – De som frilansar kan ibland känna sig ensamma och det kan kännas begränsande att alltid arbeta själv, på ett coworking space kan de träffa andra i samma sits. 
  • Småföretag och startups – Drar nytta av att det är enkelt att minska eller öka ytan de hyr, de får även tillgång till fullt utrustat kontor utan att behöva skriva på ett långt hyresavtal. 
  • Distansarbetare – Då många företag idag erbjuder möjlighet att jobba på distans kan det vara skönt att ha en plats att gå till för att få en bra arbetsmiljö och ha möjlighet att boka mötesrum. 
  • Projektbaserade team – Företag som jobbar med kortare anställningar och projekt kan dra nytta av att skapa en tillfällig arbetsplats med alla bekvämligheter tillgängliga. 
  • Konsulter och rådgivare – Har ofta möten med nya kunder kan använda ett flexibelt kontor som en fast bas, det ger möjlighet att boka mötesrum, ha ett eget skrivbord eller använda sig av dagspass. 
  • Kreatörer – Designers, konstnärer och andra kreatörer kan ha nytta av det sociala och kreativa klimatet för att knyta nya kontakter. 

Var finns coworking spaces?

Det har blivit allt mer uppskattat att arbeta från delade kontorsutrymmen, men det är fortfarande vanligast i Sveriges större städer. Här listar vi platser där du hittar ett brett utbud av moderna kontor med alla bekvämligheter du kan tänkas behöva för en smidig arbetsdag. 

Stockholm

Stockholm är hem åt många startups, frilansare och större företag som vill ha flexibla arbetsplatser med möjlighet till nätverkande och kostnadseffektiva hyresavtal. Det finns därför flera företag som erbjuder flexibla kontor från innerstan ut till kranskommunerna. United Spaces coworking i Stockholm har flera fina och moderna lokaler i city, på Södermalm och i Solna och erbjuder nätverksträffar, flexibilitet och alla bekvämligheter du kan behöva. 

Göteborg

I Sveriges näst största stad Göteborg har det dykt upp flera bra alternativ för dig som letar efter ett modernt sätt att arbeta. Staden är känd för sin industriella bakgrund med hamnen och bilindustrin, idag finns det flera företag och entreprenörer som kan dra nytta av flexibla arbetsplatser. United Spaces coworking i Göteborg har två kontor, lokaliserade på attraktiva lindholmen och mitt i centrum på Östra hamngatan. De har återkommande event där du kan möta andra inom exempelvis mode-, tech- och eventbranschen. 

Malmö

Närheten till Köpenhamn har gjort Malmö till en populär ort för flera företag stora allt från stora etablerade till små nystartade verksamheter. När du skaffar ett abonnemang på United Space coworking i Malmö är du nära centralstationen och tar dit till Köpenhamn och Kastrup flygplats med tåg på under en timme. De arrangerar frukostbuffé, lunchträning och after work, allt för att du ska få den bästa upplevelsen av din arbetsdag, oavsett om du hyr in dig i ett eget kontor eller kommer in över dagen.

Hur mycket kostar det?

Kostnaderna varierar beroende på plats, vilka bekvämligheter som erbjuds och vilken typ av medlemskap du väljer att nyttja. Här är en översikt på de olika typerna av abonnemang som brukar finnas: 

Dagspass

Du får tillgång till alla gemensamma ytor, jobba från sköna soffor eller flexibla skrivbord. Drop-in ger fri tillgång till WiFi, kaffe eller te, låsbara skåp och kontorsmaterial som skrivare. Behöver du ta ett möte finns det ofta både privata telefonbås och mötesrum att boka. 

Lounge

Ett medlemskap som ger dig tillgång till loungen, rabatterat pris på mötesrum och en egen företagsadress. Men även frukostbuffé, föreläsningar och nätverksträffar. Ofta ger ett abonnemang dig tillgång till alla tillgängliga spaces runt om i Sverige och Skandinavien. 

Fast skrivbord 

Du får ett skrivbord som bara är ditt, du kan själv välja hur personlig du vill att det ska vara och du har garanterat en plats att arbeta ifrån när det passar dig. Du får fri tillgång till alla bekvämligheter som normalt erbjuds som WiFi, frukost, lounge, låsbara skåp och rabatt på mötesrum. 

Privat kontor 

Ett eget kontor på ett working space ger dig möjlighet att sitta själv, eller samla flera medarbetare i samma kontorsrum med bra, flexibla hyresavtal. Det är enkelt att öka eller minska ytan efter era behov och ni får tillgång till flera mötesrum för interna eller externa möten.