vadär.se

Vegetariska matkassar

Du som söker efter en vegetarisk matkasse har ett stort urval att välja bland idag. Här kan du få hjälp att hitta en bra vegetarisk matkasse genom att jämföra vad som finns på marknaden. Beroende på hur många personer ni är i hushållet, hur många dagarna ni vill ha mat för samt hur mycket tid ni vill lägga på matlagningen kommer olika vegokassar passa bäst. 

Hitta bästa vegetariska matkassen

Att hitta den bästa vegetariska matkassen kan vara svårt och du kan behöva testa dig fram. För att hitta den bästa vegetariska matkassen behöver du utgå från din och din familjs behov och jämföra matkassar innan du beställer hem. Det finns vegetariska matkassar som passar både vuxna och barn, samt alla nivåer av matlagningskunskaper.

De olika kassarna har lite olika inriktningar även om alla är vegetariska. Därför kan du behöva testa flera innan du bestämmer dig vilken som är den bästa vegetariska matkassen för dig. Observera att det är skillnad mellan en vegansk och vegetarisk matkasse. Vill du ha helt vegansk blir utbudet mindre.

Hello Fresh: Vegetarisk Matkasse

Hello Fresh fokuserar på färska och lokala råvaror som är bra både för dig och för miljön. De har ingen specifik vegetarisk kasse, utan du sätter själv ihop den veckomeny du önskar – det finns gott om vegetariska recept att välja på.

Hello Fresh vill hjälpa dig att minska matsvinn och på så sätt även spara pengar. Hello Fresh kompenserar 100 % av sina direkta koldioxidutsläpp. Du väljer om du vill ha mat för två eller fyra personer, samt om du vill ha tre, fyra eller fem måltider i veckan.

Antal personer: 2 eller 4

Antal middagar: 3, 4 eller 5

Pris: fr. 343 kr

Middagsfrid: Vegokassen

Middagsfrids Vegokasse är en lakto-ovo-vegetarisk kasse, det vill säga den innehåller ägg och mejeriprodukter. Cirka 50 % av råvarorna är ekologiska. Vegokassen är planerad för fyra personer som vill ha tre middagar i veckan. Menyn är fast och du kan inte byta ut recept, allting är redan planerat och klart för att göra det så smidigt som möjligt för dig.

Fokus ligger på att leverera måltider med bra råvaror och som är hälsosamma och enkla att laga för dig. Kassen innehåller inga halvfabrikat och inga light-produkter med tillsatser.

Antal personer: 4

Antal middagar: 3

Pris: 675 kr

ICA Matkassen: Vego

ICAs vegetariska matkasse är mycket praktisk för dig som vanligtvis handlar på ICA. Till skillnad från andra matkassar har du möjlighet att hämta den här i butiken. På så vis blir det enkelt att kombinera med övriga inköp du behöver göra. 

Du behöver inte prenumerera på den här kassen, utan kan även göra engångsköp. Du får vegomaträtter för två eller fyra personer till tre dagar. Alla recept är näringsberäknade och tar cirka 30-40 minuter att laga. Menyerna är mycket varierande och samma recept dyker endast upp två gånger per år.

Antal personer: 2 eller 4

Antal middagar: 3

Pris: fr. 299 kr

Simple feast: Växtbaserad matkasse

Simple Feast är en växtbaserad matkasse för dig som vill äta riktigt god mat, men lägga så lite tid som möjligt på matlagningen. Maten kommer förberedd från gourmetkockar och du behöver i princip bara värma upp och fixa till det sista. 100 % av maten är ekologisk och det mesta är även närodlat i den mån det går.

Du väljer själv hur veckomenyn ska se ut, och byter enkelt ut måltider direkt i deras app. Maten innehåller aldrig tillsatser och är perfekt smakbalanserad redan när du får hem den.

Antal personer: 2-5

Antal middagar: 3

Pris: fr. 559,20 kr

Veckansmiddag.se: Vegetarisk matkasse

Veckansmiddag.se har även dem en lakto-ovo-vegetarisk matkasse som även går att få laktos- och/eller glutenfri – en perfekt kombination som gör företaget relativt unikt. Stort fokus ligger på att leverera både ekologiska och KRAV-märkta råvaror. Alla måltider tar cirka 30 minuter att tillaga och recepten är enkla att följa.

Kassen finns för 2-6 personer, och passar därför även bra till större familjer eller till den lilla familjen som också vill få matlådor till lunchen dagen efter. Kassen ger dig måltider för fyra middagar i veckan och du väljer själv veckans meny.

Antal personer: 2-6 

Antal middagar:

Pris: fr. 599 kr

MatKomfort: Vego Premium

Matkomfort Vego Premium är en vegetarisk matkasse för dig som ställer mycket höga krav på maten. Här läggs fokus både på att råvarorna ska hålla mycket hög kvalitet, men också på att maten ska smaka riktigt bra. Matkassen är kockförberedd och det enda du behöver ha hemma är salt, peppar och något att steka i.

Råvarorna är ekologiska eller närproducerade i största möjliga utsträckning. Såser och liknande som medföljer är alltid färdigställda och helt hemlagade. Inga halvfabrikat medföljer i den här matkassen. Passar utmärkt om du vill äta mycket god mat hemma, men inte vill ägna dig åt avancerad matlagning.  

Antal personer: 2-6

Antal middagar: 3

Pris: fr. 720 kr

Family food: Vegetarisk Matkasse

Family foods vegetariska matkasse lägger stort fokus på ekologiska och lokalproducerade råvaror. Recepten i matkassen är anpassade för att även gå hem hos barn. Kassen innehåller mycket grönsaker, rotfrukter, nötter, bönor, ägg och mejeriprodukter. Denna vegetariska kasse finns även att välja som laktosfri för dig som är laktosintolerant.

Finns för två till fyra personer och passar således både till mindre och större familjer, och du får alltid fyra middagar i veckan.  Veckomenyn är fast och recept kan inte bytas ut, alla måltider anpassas efter vilka råvaror som är i säsong. 

Antal personer: 2-6

Antal middagar: 4

Pris: fr. 659 kr

Marley Spoon: Matkasse

Marley Spoon har inte en specifik vegetarisk matkasse utan du komponerar själv ihop veckomenyn genom att välja bland 30 olika recept varje vecka. Du väljer om du vill ha en kasse för två eller fyra personer och du kan få mellan två och fem måltider per vecka. För att du enkelt ska kunna komponera en vegetarisk kasse kan du klicka i ”gör kassen vegetarisk” och då kommer endast vegetariska recept att dyka upp i menyn.

Fokus ligger på att leverera måltider som är både goda och hälsosamma för dig. Alla maträtter tar mindre än 30 minuter att tillaga.

Antal personer: 2-4

Antal middagar: 2-5

Pris: fr. 529 kr

Linas: Linas Vegetariska kasse

Linas matkasse var en av de första på marknaden och deras vegetariska matkasse är mycket populär. Varje vecka sätter du själv ihop din vecka meny och det finns runt 20-25 vegetariska rätter att välja mellan. Du hittar även veganska rätter, samt allergivänliga måltider. Alla måltider är näringsberäknade av deras egna dietister.

Fokus ligger på att hjälpa dig att enkelt laga sunda måltider som passar alla i hemmet. Välj om du vill ha mat till två eller fyra personer samt om du vill ha tre, fyra eller fem måltider i veckan. 

Antal personer: 2-4

Antal middagar: 3-5 

Pris: fr. 419,30 kr

Ecoviva: Vegetarisk Matkasse

Ecovivas vegetariska matkasse satsar på nytänkande och roliga recept som alltid utgår från vilka råvaror som är i säsong för tillfället. 90 % av råvarorna i kassen är ekologiska eller miljömärkta och alla grönsaker är obesprutade. Både nutritionister och miljöexperter har kvalitetssäkrat alla måltider i kassen.

Varje kasse innehåller fyra vegetariska måltider anpassade för fyra personer. Veckomenyn är fast och recepten går inte att byta ut. Kassarna har varierande innehåll och stort fokus ligger på grönsaker, baljväxter, nötter, ost, ägg och även tofu. 

Antal personer: 4

Antal middagar: 4

Pris: 899 kr

MAT&RO: Vegetariska Ekokassen

MAT&RO har en lakto-ovo-vegetarisk kasse som även går att få laktos- och glutenfri. De strävar alltid efter att ha så mycket ekologiska produkter som möjligt i kassen, och i dagsläget är cirka 70-80 % av innehållet ekologiskt. Recepten är mycket enkla att följa och varje måltid tar mellan 20-40 minuter att tillaga. 

Kassarna kan levereras hem till dörren men det finns även utlämningsställen på en del platser runt om i landet. Matkassen är anpassad för två eller fyra personer samt för fyra måltider i veckan. Menyn är fast och varierande för varje vecka. 

Antal personer: 2-4

Antal middagar: 4

Pris: fr. 639 kr

Årstiderna: Vegetariska Matkassen

Årstidernas vegetariska matkasse passar dig som söker en lakto-ovo-vegetarisk kasse som är 100 % ekologisk. Dessutom finns den att beställa för endast en person om så önskas. Råvarorna i matkassen är mycket noggrant utvalda, både ur hälso- och klimatsynpunkt. Maten anpassas alltid efter säsong och råvarorna har aldrig fraktats med flyg.

Varje måltid innehåller minst 90 % vegetabilier och max 10 % animalier, såsom mejerier eller ägg. Maträtterna tar max 45 minuter att tillaga och veckomenyerna är förutbestämda. Du kan alltid se genomsnittliga CO2-avtrycket för veckans meny.  

Antal personer: 1-4

Antal middagar: 3-5 

Pris: fr. 399 kr

Mer om mat för vegetarianer & veganer

Att laga vegetarisk och vegansk mat behöver inte alls vara svårt. Det finns idag många substitut till kött, men det finns också många kök som naturligt innehåller mycket vegetarisk mat.

Vegetariska recept

Idag är det populärare än någonsin att äta vegetariskt och det finns gott om vegetariska recept att ta inspiration ifrån. Det behöver inte alls vara svårt att laga vegetariskt och vegetarisk mat går att variera mycket. Att äta vegetariskt är ett enkelt sätt att få i dig mycket grönsaker som innehåller vitaminer, fibrer och viktiga mineraler. Du kan ta många klassiska recept och göra vegetariska versioner av dem, utan någon större ansträngning.

Vegetarisk middag

En vegetarisk middag bör som alla andra måltider vara god, hälsosam och smakrik. Skillnaden när du äter vegetariskt är att du kan behöva använda mer kryddor och smaksättning för att göra middagen god. Våga testa på nya smaker och råvaror till din vegetariska middag. En lakto-ovo-vegetarisk kosthållning innebär att du äter mejerier och ägg, vilket gör det enkelt att få in protein i en vegetarisk middag.