Vad är google+?

Vad är? / Communityn  / Vad är google+?

Vad är google+?

Google Plus var ett socialt medium och en nätgemenskap som ägs och drivs av Google.

När en sida har identifierats försöker Google förstå vad den handlar om. Processen kallas indexering. Google analyserar innehållet på sidan, katalogiserar. Google Plus (marknadsförs som Google+, ofta förkortat G+) var ett socialt medium och en nätgemenskap som ägs och drivs av Google. Google Plus var ett. Företaget tillhandahåller även andra tjänster, till exempel Google Bilder, Google Nyheter, Gmail.

Google var inledningsvis uteslutande en söktjänst för Internet. Läs mer om vad som händer när du tar bort din profil på Google+ på. som loggar in dig, såsom Gmail och Google Wallet måste du ta bort ditt Google-konto. Vad är Google Assistan. Med så många enheter som är uppkopplade mot internet så kopplar Google Home ihop allihop och ger dig kontroll.

Google Adwords är Googles system för annonsvisningar, det baseras på både relevans och klickpris. Genom att arbeta med båda kan man nå goda resultat. Du kanske funderar på vad det är som Google Home kan höra och inte höra. och du kanske är rädd för att känna dig avlyssnad. Detta är inte fallet som tur är. Hur fungerar Google?

Först och främst ska man tänka på att Google inte speglar internet rakt upp och ned. Google katalogiserar hela internet och går igenom. Google+ är en relativt ny tjänst inom social media men med stor potential eftersom den är utvecklad av den största sökmotorn i världen: Google. Här lär du dig. Inte helt otippat sett till namnet är det Google som ligger bakom och har utvecklat Google Home.

Själva systemet är en smart högtalare som. Vad är Google Home? Enkelt förklarat är Google Home en digital assistent som hjälper dig med en mängd saker, genom att du antingen säger. Google Assistant är en digital assistent driven av artificiell intelligens utvecklad av Google. Enkelt förklarat kan man säga att Google Assistant. Funderar du på vad Google Tag Manager är och om du skulle ha användning av det? Vi går igenom hur det fungerar. Läs fördelarna med. Då kan du ha hört talas om Google Tag Manager som blivit poppis inom digital analys och marknadsföring.

Men vad är Google Tag Manager. Det är ingen hemlighet att IT-jättarna samlar på sig stora mängder information om dig. Men det kan ändå vara smärtsamt att se exakt hur. I vår stänger Google sitt sociala medium Google+. Läs om vad det innebär för dig och ditt Google-konto. Vad är egentligen Google Tag Manager (GTM) och hur är det kopplat till Google Analytics?

Vilka är fördelarna med GTM och finns det några. Vad är Google Pay? På vilka enheter kan jag anävnda Google Pay? Få svar på dina frågor om Google Pay här.

Google Plus (marknadsförs som Google+, ofta förkortat G+) var ett socialt medium och en nätgemenskap som ägs och drivs av Google.

Google Plus var ett försök att utmana världens största sociala nätverk, Facebook (som hade 2 miljarder användare, 2017), och mikrobloggen Twitter (med 319 miljoner användare, 2016). Den 14 juli 2011 meddelade Google att Google+ nått 10 miljoner användare, enbart två veckor efter att försöksperioden inleddes. Den 6 december 2012 meddelade Google att över 500 miljoner personer hade aktiverat Google+. Trots många användare blev tjänsten aldrig någon succé. I oktober 2018 meddelade google i ett blogginlägg att tjänsten kommer att stängas ned. Skälen man angav var främst bristande intresse bland användarna. I januari 2019 fastställdes nedstängningsdatumet till 2 april 2019.

Google Plus kan ses som en vidareutveckling av Googles tidigare mikroblogg Google Buzz, som lanserades i februari 2010, men aldrig fick något större genomslag. Google Buzz kritiserades för att alla med Googlekonto som inte aktivt valde bort tjänsten automatiskt fick den, och att alla deras Gmailkontakter därmed kunde se deras andra kontakter. I Buzz, såväl som Google+, kan vem som helst “följa” vem som helst, utan bekräftelse från den som följs.

Google+ lanserades av Google Inc i betaversion den 28 juni 2011. Endast användare över 18 års ålder som redan hade ett Googlekonto och som har fått en inbjudan av en annan användare hade möjlighet att testa tjänsten under en försöksperiod innan den blev tillgänglig för den stora allmänheten. 20 september 2011 blev Google+ tillgängligt för alla över 18 år. 26 januari 2012 öppnade man även för alla tonåringar.

Eftersom Google Plus inte blev den succé man hoppats på, bytte Google år 2015 strategi för nätverket och fokuserade då istället på att utveckla de funktioner som används mycket: grupper (där du följer särskilda ämnen) och samlingar (som påminner om Pinterest).

Google Plus finns tillgänglig som en webb 2.0-tjänst eller webbapplikation, samt som mobilapplikation för smartphones baserade på operativsystemen Android och IOS. Planer finns även på en PC-skrivbordsapplikation.

Google Plus omfattar bland annat följande funktionalitet:

+1 motsvarar Facebooks “gillar”. Användare kan klicka på +1-knappen vid olika inlägg och kommentarer i Google +, eller på andra webbplatser där knappen finns tillgänglig, exempelvis som en rekommendation.

cirklar motsvarar att man kan dela upp sina Facebookkontakter i listor, men möjliggör dessutom att användaren kan välja vilka cirklar som ska kunna se det man delar. Utökade cirklar motsvarar vänners vänner i Facebook. Gmailkontakter som man inte har lagt till i en krets ingår inte i det sociala nätverket.

inlägg eller delning innebär att användaren skriver en text, lägger ut ett foto eller en video eller lägger ut sin geografiska position, så att det blir synligt för valfria kretsar eller kontakter. Väljer man att synliggöra det publikt får inlägget funktion av mikroblogg, på liknande sätt som Twitter. Väljer man att göra det synligt för en specifik person får inlägget karaktär av privat e-post. De som kan se ett inlägg kan också kommentera det, eller klicka på +1-knappen. Inlägget och kommentarerna bildar tillsammans en konversation.

flöde är startsida för Google +, och motsvarar Facebooks nyhetssida, förr logg. I flödet kan man göra inlägg eller delningar. Flödet visar delningar, uppdateringar, +1:or och taggningar gjorda av användaren själv såväl som av användarens sociala kontakter. Användaren kan välja att enbart se delningar gjorda av användare i en viss krets, eller att titta på inkommande delningar, det vill säga delningar gjorda av användare som har lagt till användaren som kontakt men som användaren själv inte har lagt till som kontakt.

hangouts (“umgängen”) är flerpartsvideomöten via webbkamera.

gnistor är prenumeration på Googlesökningar och nyheter baserat på användarens intressen.

data liberation möjliggör för användaren att tanka ned sitt innehåll, dock inte i ett format som kan läsas enkelt.

spel ligger under en särskild flik, vilket gör att spelinbjudningar och andra meddelanden inte visas i användarens övriga meddelandeflöde.

För mobila plattformar finns dessutom följande funktionalitet:

messenger (tidigare “huddles”) presenterar konversationer och SMS inom en grupp användare tillsammans.

instant upload (omedelbar uppladdning) möjliggör uppladdning av foton och videoklipp från en Android-smartphone till en tillfällig mapp innan det publiceras.

Google+ är baserad på användarens Googlekonto, och är därmed integrerad med andra inloggningsskyddade Googletjänster såsom Gmail (e-post), Picasa (fotografialbum), Google Talk (chat), Google Kalender, Google Docs (ordbehandling och kalkylblad) och Google-profilen.

Google (liksom Facebook) har stängt av användarkonton som inte har uppgett riktiga namn.

Inga kommentarer
Kommentera