Vad är blancolån?

Vad är? / Ekonomistubbar  / Vad är blancolån?

Vad är blancolån?

Ett blancolån är ett lån utan säkerhet. Blancolån har därför vanligen en högre ränta än lån med säkerhet, till exempel fordonslån. I Sverige är det vanligt med blancolån i spannet 5 000 – 500 000 och med ett räntespann från 3 % till 22 %, men kan i vissa fall vara hundratals procent. Från och med 1 september 2018 gäller däremot ett tak som begränsar räntesatsen till max 40 procentenheter högre än referensräntan.

Ett blancolån är ett lån utan säkerhet. Blancolån har därför vanligen en högre ränta än lån med säkerhet, till exempel fordonslån. I Sverige är det. ”Vad är UC? Blancolån, även kallat privatlån eller lån utan säkerhet hör man ofta talas om men vad betyder det egentligen? Om du skall låna pengar till att. Ett privatlån eller blancolån som man också säger är ett lån utan säkerhet där du som låntagare själv bestämmer vad du vill låna till. Blancolån är ett lån utan säkerhet. Blancolån är alltså samma som ett privatlån, ett lån där ingen säkerhet krävs och låntagaren får själv bestämma vad lånet. Vad är blancolån?

Ett blancolån, ofta kallat privatlån, är ett konsumtionslån utan säkerhet. Till skillnad från exempelvis ett bostadslån behöver du inte sätta något. Blancolån innebär ett lån utan säkerhet där låntagaren helt fritt kan bestämma vad pengarna ska användas till. Motsatsen är så kallat hypotekslån, där banken. Blancolån är ett lån utan krav på säkerhet, även kallat privatlån eller konsumtionslån. Med ICA Bankens blancolån kan du låna pengar till precis vad du vill. Vårt blancolån passar utmärkt till om du behöver låna till renoveringen av köket. I detta blogginlägget kommer jag att förklara vad ett blancolån/privatlån är, så du aldrig hamnar i en situation igen där du blir förvirrad av dessa. Blancolån.

vad är det egentligen? Blancolån är egentligen en äldre benämning på det som idag vanligen kallas för privatlån. Det är alltså ett lån som du tar. Många frågar sig vad det är för skillnad på blancolån och privatlån. Det enkla svaret är: ingen nuförtiden. Blancolån och privatlån är två olika.

Blancolån är krediter där borgenären eller kreditgivaren inte kräver någon säkerhet från gäldenären. Blancolån kallas också för privatlån mm. Med blancolån avses ett lån som tas utan varken pant eller säkerhet. Blancolån kallas idag ofta för privatlån. Huruvida det är förmånligt för din som långivare att. Vad är blancolån undrar många. Ett blancolån är detsamma som ett privatlån, och är ett lån du kan få utan krav på säkerhet för lånet. Ansök kostnadsfritt nu.

Vad är blancolån? Blancolån, eller privatlån som det också kallas, är ett lån som inte kräver någon säkerhet av dig som låntagare, vilket kan. Blancolån kräver inte någon säkerhet, vilket gör att du kan låna till vad du vill. Jämför blancolån på 1000. 600 000 kr. Ansök nu.

fritids- eller medlemslån, skaffa betal- och kreditkort eller ta ett blancolån, det vill säga ett lån utan säkerhet. Räkna själv på vad din månadskostnad kan bli. Blancolån är kanske den allra vanligaste typen av lån och du har säkert kommit i kontakt med den här typen av lån vid ett flertal tillfällen. Läs mer här.

Ett blancolån är ett lån utan säkerhet. Blancolån har därför vanligen en högre ränta än lån med säkerhet, till exempel fordonslån. I Sverige är det vanligt med blancolån i spannet 5 000 – 500 000 och med ett räntespann från 3 % till 22 %, men kan i vissa fall vara hundratals procent. Från och med 1 september 2018 gäller däremot ett tak som begränsar räntesatsen till max 40 procentenheter högre än referensräntan.

Långivaren, borgenären, får basera sin utlåning på låntagarens, gäldenärens, förmåga och vilja att betala tillbaka lånet. Om gäldenären är okänd brukar långivaren ta en kreditupplysning för att bedöma kreditvärdigheten, detta sker oftast genom kreditupplysningsföretaget UC.

En säkerhet kan vara direkt pant i lös egendom, till exempel en guldring, eller en inteckning i lös eller fast egendom, där det senare till exempel kan vara en villa eller bostadsrätt. Ett lån med inteckningssäkerhet kallas ofta för hypotekslån.

Eftersom ett blancolån innebär en högre risk än ett traditionellt hypotekslån bör gäldenären innan lån tas noggrant bekanta sig med lånets effektiva ränta, lånets avtal, villkor och avbetalningsplan samt försäkra sig om att borgenären är en seriös aktör.

Inga kommentarer
Kommentera